A trüffel nagyszerű ajándék, és finom is egyben. Mi az osztállyal készítettük anyáknapjára. Nagyon egyszerű az elkészítése, de nagyon finom is.
Anyukám amikor megkóstolta, azt mondta, ez a legjobb csokoládé a világon, amit eddig evet... érdemes elkészíteni.
Hozzávalók (4 főre):
-
1 evőkanálnyi vaj
-
50 gramm porcukor
-
2 darab tojás sárgája
-
1 dl tejszín
-
2 enőkanál cukor
-
300 gramm étcsokoládé
-
keserű kakaópor
-
Kis üveg rumaroma
Elkészítése:
1. A vajat és a porcukrot belerakjuk egy edénybe, majd habosra keverjük. Majd, mikor készen vagyunk ezzel, belekeverjük egyenként a tojások sárgáját.
2. A tejszínt, a kristálycukrot és a reszelt étcsokoládét belerakjuk egy újabb edénybe, és ezeket egyszerre felforraljuk.
3. Összekeverjük ezt a kétféle krémet, majd keverés közben belerakjunk egy kis rumaromát is.
4. Berakjuk kb. 2 és fél órára a hütőbe a trüffelt.
5. Amikor megszilárdult a trüffel, kanál segítségével adagoljuk, és a tenyerünkben kis gombócokat csinálunk belőle.
6. A kész gombócokat keserű kakaóporba hempergetjük.
7. Tálalás előtt meg fél-1 órára berakjuk a hütőbe.
Jó étvágyat!

|